Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische tandenborstel?

Een elektrische tandenborstel kan voor velen erg handig zijn. Toch twijfelen velen nog tussen een elektrische tandenborstel en een klassieke tandenborstel. Een klein overzicht van de voor- en de nadelen van een elektrische tandenborstel.

Voordelen:

Je hoeft zelf niet veel meer te doen, de tandenborstel tegen je tanden houden is al voldoende. De elektrische tandenborstel maakt immers zelf al de poetsbeweging.
Je tanden voelen gladder aan na een poetsbeurt met een elektrische tandenborstel.
Met een elektrische tandenborstel poets je ook de moeilijker bereikbare plaatsjes.
Kinderen, mindervaliden, motorisch gehandicapten en bejaarden hebben het soms moeilijk met het handmatig poetsen van hun tanden. Voor hen kan een elektrische tandenborstel een uitweg bieden.
Bij een klassieke tandenborstel blijft het altijd bij een borstelkop, maar als je een elektrische tandenborstel gebruikt heb je de keus tussen een heel scala aan borstelkoppen: voor kinderen, voor gevoelige tanden, enz.
Het handvat van een elektrische tandenborstel is dikker, en daardoor gemakkelijker vast te houden.

Nadelen:

Een elektrische tandenborstel kost meer dan een gewone tandenborstel. Ook de borstelkoppen zijn een pak duurder dan een gewone tandenborstel. De borstelkop moet je om de drie maanden vervangen. Ten slotte verbruik je ook meer stroom met het opladen van je tandenborstel of moet je om de paar weken de batterijen van je tandenborstel vervangen.
Een elektrische tandenborstel kan sneller stukgaan. Je kan hem bijvoorbeeld te hard op de grond laten vallen of in het water van je wastafel laten vallen, enz.
Sommigen ervaren het getril van de tandenborstel in hun mond als onprettig.
Je moet er steeds aan denken je elektrische tandenborstel tijdig op te laden.
Als je de borstel te lang tegen het tandvlees houdt, kan dat leiden tot tandvleesbeschadiging.

Dit bericht is gepost op 5 december 2007 om 10:41 am uur en is geplaatst in Elektr. tandenborstels.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.