Kan een elektrische tandenborstel het tandvlees of tandglazuur beschadigen?

Een elektrische tandenborstel kan schade toebrengen aan je tandvlees of tandglazuur, maar alleen maar als je een verkeerde poetsmethode hanteert. Hetzelfde geldt trouwens voor het gebruik van een gewone tandenborstel.

Eigenlijk moet je gewoon onthouden dat je met een elektrische tandenborstel zelf geen bewegingen hoeft te maken. De tandenborstel maakt zelf de juiste bewegingen. Je hoeft je tanden ook niet extra lang te poetsen, twee minuten volstaat al. Er bestaan ook modellen met poetskrachtbeveiliging. Op die manier kun je er volledig zeker van zijn dat je je tandvlees- en glazuur niet beschadigt.

Het is ook af te raden dagelijks extra schurende tandpasta (bijvoorbeeld voor wittere tanden) te gebruiken als je je tanden elektrisch poetst. Als je zo’n tandpasta lange tijd gebruikt, kan het product je tandglazuur aantasten.

Ben je niet zeker over hoe je je tanden op de correcte manier poetst met een elektronische tandenborstel, dan kan je best je tandarts om meer uitleg vragen. Vraag de tandarts ook om advies als je irritaties voelt in je mond.

Dit bericht is gepost op 5 december 2007 om 11:23 am uur en is geplaatst in Elektr. tandenborstels.

Eén reactie op “Kan een elektrische tandenborstel het tandvlees of tandglazuur beschadigen?”
Hoe poets ik best mijn tanden met een elektrische tandenborstel? | Producten Informatie zegt:
5 december 2007 om 12:23 pm

[…] uit voor een poetsbeurt. • Zorg ervoor dat je je tanden op een correcte manier poetst, zodat je geen beschadigingen van tandvlees- en glazuur oploopt. • Ook als je je tanden met een elektrische tandenborstel poetst, is het belangrijk […]

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische tandenborstel?
Hoe poets ik best mijn tanden met een elektrische tandenborstel?