Hoe poets ik best mijn tanden met een elektrische tandenborstel?

Je hebt eindelijk een elektrische tandenborstel, maar je vraagt je af hoe je je tanden er precies mee moet poetsen? Geen nood, hier vind je een korte handleiding. De uitleg is van toepassing op roterende tandenborstels (met een ronde borstelkop). Dat type elektrische tandenborstel is veruit het populairst.

Plaats de borstelkop een beetje schuin tegen het oppervlak van de tand of kies, net boven de tandvleesrand. Oefen niet teveel druk uit en houd de borstel gedurende enkele minuten stil. De elektrische tandenborstel maakt zelf de vereiste bewegingen. Je moet de tandenborstel eigenlijk alleen bewegen om hem naar de volgende tand te brengen. Volg de vorm van je tanden en houd een vaste volgorde aan, zodat je geen plekje overslaat.

Tips

Met een elektrische tandenborstel moet je je tanden even lang poetsen als met een normale tandenborstel. Trek zeker 2 minuten uit voor een poetsbeurt.
Zorg ervoor dat je je tanden op een correcte manier poetst, zodat je geen beschadigingen van tandvlees- en glazuur oploopt.
Ook als je je tanden met een elektrische tandenborstel poetst, is het belangrijk regelmatig te flossen! Daarvoor kun je flosdraad gebruiken, maar er zijn ook veel elektrische tandenborstels waarvoor je een elektrisch flostoestel kunt kopen.

Dit bericht is gepost op 5 december 2007 om 12:23 pm uur en is geplaatst in Elektr. tandenborstels.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.