Wat zijn de extra mogelijkheden van een elektrisch scheerapparaat?

Elektrische scheerapparaten kunnen heel erg van elkaar verschillen. Zo kun je kiezen voor een scheerapparaat met trillende messen of roterende messen. Maar daarnaast zijn er nog een heleboel andere factoren waar je op moet letten bij de aanschaf van een scheerapparaat.

Energie

Er bestaan elektrische scheerapparaten met een snoer dat je gewoon in het stopcontact steekt als je het wilt gebruiken. Iets handiger als je het scheerapparaat ook buitenshuis wilt gebruiken zijn de oplaadbare scheerapparaten of de scheerapparaten die werken op batterijen. Voorts zijn er ook scheerapparaten die gewoon op stroom werken, maar die je ook kunt opladen.

De oplaadtijd van verschillende toestellen kan sterk van elkaar verschillen. Ook de tijd die een scheerapparaat nodig heeft om te herladen, kan sterk verschillen. Veel modellen kunnen ook aangeven wanneer ze klaar zijn met opladen.

Nat scherend of droog scherend

Droog scherende apparaten komen het vaakst voor. Nat scherende scheerapparaten of zogenaamde ‘wet shavers’ zijn een vrij nieuw fenomeen in de markt van de scheerapparaten. De wet shavers verspreiden tijdens het scheren een emulsie op het gezicht. Die vloeistof voorkomt huidirritatie. Voorbeelden hiervan zijn de Cool Skin van Philips en de FreeGlider van Braun.

Andere opties:

Trimmer: Veel scheerapparaten hebben een trimmer voor het trimmen van baard of snor.
Tondeuse: een tondeuse maakt eerst de haartjes korter, waardoor je gemakkelijker kunt scheren
Waterdicht of afspoelbaar: Waterdichte scheerapparaten kun je gebruiken in bad of in de douche. Afspoelbare apparaten kun je onder de kraan schoonmaken
LCD-scherm: tegenwoordig hebben veel scheerapparaten een LCD-scherm dat aangeeft hoe lang eje je nog moet scheren, wanneer het tijd is om op te laden, enz.
Huidtype: sommige scheerapparaten kunnen zich aanpassen aan het huidtype.

Met zoveel mogelijkheden is het natuurlijk belangrijk op voorhand goed na te denken over wat je juist nodig hebt.

Dit bericht is gepost op 5 december 2007 om 4:37 pm uur en is geplaatst in Scheerapparaten.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.