Hoe onderhoud je een elektrisch scheerapparaat?

Het is aan te raden je scheerapparaat regelmatig te reinigen, om de kwaliteit ervan te behouden. Het onderhoud van een scheerapparaat neemt niet veel tijd in, maar toch vinden veel mannen er de tijd niet voor.

Vroeger moest je bijna alle scheerapparaten droog reinigen met een borsteltje, maar moderne scheerapparaten kun je vaak al afspoelen met water. Er zijn nu zelfs volledig waterdichte modellen op de markt, waardoor je ze ook in bad of onder de douche zonder problemen kunt afspoelen.

Het is belangrijk regelmatig de scheerkop van je toestel te halen en eens goed af te spoelen of de haartjes eruit te halen.

Sommige scheerapparaten hebben een eigen reinigingssysteem. Daarbij moet je de scheerkop losklikken en in een schoonmaakunit met reinigende vloeistof plaatsen. Nog beter zijn de automatische reinigingssystemen  die je in sommige gesofisticeerde apparaten aantreft.

Dit bericht is gepost op 5 december 2007 om 4:29 pm uur en is geplaatst in Scheerapparaten.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Welke messen kan een scheerapparaat hebben?
Wat zijn de extra mogelijkheden van een elektrisch scheerapparaat?