Wat zijn de accessoires die je nog kunt kopen voor je camcorder?

Als je een camcorder koopt in de winkel, zitten er doorgaans niet zoveel accessoires bij. Zo krijg je meestal geen cassetten of DVD’s meegeleverd als je een camcorder koopt die van dat opslagmedium gebruik maakt. In de meeste gevallen wordt er ook geen FireWire-kabel meegeleverd.

Extra accu

Gewoonlijk gaat de accu van je camcorder een uur tot een paar uur mee. Wil je langere tijd kunnen filmen of een extra accu hebben voor op reis of in noodgevallen, dan is het een aanrader een extra accu te aan te schaffen. Het kan ook handig zijn een externe acculader te kopen. Op die manier kun je de ene accu in de camcorder steken om te filmen, terwijl je de andere oplaadt.

Statief

Een statief voor je camcorder zul je ook apart moeten kopen. Aan de onderkant van je camera zit een statiefschroefgat. De statieven van een camcorder hebben een standaardmaat. Let wel op, want een fotostatief is niet hetzelfde als een videostatief. Kies voor een stevig en gemakkelijk te hanteren statief!

Microfoon

De microfoon van een camcorder heeft vaak maar een beperkt bereik. Voldoende voor home movies, maar als je er graag ook interviews mee opneemt of veel waarde hecht aan de geluidskwaliteit, is het een aanrader een externe microfoon aan te schaffen. De prijzen van microfoons zijn erg uiteenlopend, afhankelijk van de kwaliteit die je vooropstelt. Let bij de aankoop van je camera goed op of er een aansluiting voor een microfoon voorzien is.

Lamp

Als je van plan bent veel ’s avonds of in een studio te filmen, is het een aanrader een lamp te kopen. Voor het verlichten van grote ruimtes heb je al gauw een lamp van 20 of 30 watt nodig, terwijl je voor een portret slechts een lampje voor een paar watt nodig hebt.

Filter

Een UV-filter voorkomt dat de lens van je camcorder beschadigd wordt als de camera valt. Een UV-filter is bovendien niet zo duur, meer dan 20 à 30 euro zul je niet moeten uitgeven.

Dit bericht is gepost op 4 december 2007 om 2:00 pm uur en is geplaatst in Camcorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.