Hoe neemt een camcorder op in breedbeeldformaat?

Tegenwoordig kunnen veel camcorders de videofilm in breedbeeldformaat weergeven op de televisie.  Het standaardformaat voor breedbeeld (en voor HDTV) is 16:9. Een camcorder kan op verschillende manieren opnemen op breedbeeld.

Hardware:

Camcorders met een extra groothoeklens in combinatie met een extra brede opnamechip zorgen ervoor dat er niets van het beeld afvalt. Zo zie je het echte breedbeeld, wat kwalitatief het beste resultaat geeft.

Software:

Aan de boven- en onderkant snijdt de camcorder een deel van het beeld weg. Later wordt dit weer aangepast met behulp van software. Dat proces noemen we interpolatie. Bij deze methode is er verlies van resolutie, wat minder scherpe beelden oplevert.

Letterbox:

Letterbox is de methode die gebruikt wordt om breedbeeldfilms af te beelden op een scherm met een andere breedte en grootte. Aan de onder-en bovenkant voegt de digitale videocamera zwarte balken toe aan het beeld, die vervolgens op het scherm kunstmatig uitvergroot worden.

Dit bericht is gepost op 4 december 2007 om 2:04 pm uur en is geplaatst in Camcorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.