Kan je met een camcorder ook high definition-beelden filmen?

Tegenwoordig zijn er steeds meer televisies op de markt die het label HD-ready dragen, en de markt van de digitale camcorders speelt handig in op die trend. Steeds meer camcorders kunnen ook beelden schieten in HDV-videoresolutie. Op breedbeeldformaat levert dit zeer mooie beelden op. Voorlopig zijn de High Definition-camcorders wel nog vrij duur.

HDV

HDV is de standaard voor het opnemen van videobeelden met een hoge resolutie. HDV-camcorders nemen beelden op met een hoge resolutie die vervolgens via MPEG 2-compressie op de mini-DV’s of harde schijf gezet worden.

AVCHD

AVCHD is een vrij nieuwe standaard, in het midden van 2006 op de markt gebracht door Sony en Panasonic. Die codec maakt gebruik van MPEG 4-compressie en slaat zodoende de beelden beter op dan HDV. De beelden hebben dezelfde kwaliteit, maar nemer minder ruimte in. De standaard is nog niet echt ingeburgerd, omdat je er een krachtige pc en programma’s die afgestemd zijn op AVCHD voor nodig hebt.

Dit bericht is gepost op 4 december 2007 om 1:56 pm uur en is geplaatst in Camcorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.