Wat is een camcorder?

Een camcorder is simpel gezegd een combinatie van een videocamera en een videorecorder. Het materiaal dat de gebruiker ervan filmt, wordt rechtstreeks vastgelegd op een opslagmedium.

Camcorders worden vaak gebruikt door hobby- en amateurfilmers, die er zogenaamde ‘home video’s’ mee maken.
De camcorder bestaat al sinds de jaren ’80. Toen was er nog vooral sprake van analoge camcorders, maar vandaag zijn die vervangen door digitale. Bij de analoge camcorders deden videobanden dienst als opslagmedium.

Het gebruik van digitale opslagmedia was een grote omwenteling in de camcordermarkt. Op die manier werd het ook veel gemakkelijker video’s op te slaan in een hogere resolutie. De video’s zijn ook veel minder onderhevig aan kwaliteitsverlies.

De digitale camcorders kennen tal van verschillende opslagmedia, zoals bijvoorbeeld DVD-RAM, microMV, miniDV, en Digital 8. De digitale camcorders die de videobeelden op tape (zoals miniDV) bewaren, zijn nog steeds de meest populaire.

Dit bericht is gepost op 4 december 2007 om 1:18 pm uur en is geplaatst in Camcorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.