Hoe zet ik videobeelden van de camcorder over op de computer?

Om de videobeelden van je camcorder die met miniDv-cassettes werkt over te zetten (streamen) naar je computer, heb je eerst een FireWire-kabel nodig. Die kabel wordt niet bij de camera geleverd, maar is een van de accessoires die je zelf aan moet schaffen. Om de beelden te kunnen transporteren, moet je computer wel een FireWire-interface hebben.

De aansluitingen van desktopcomputers en laptops verschillen van elkaar. Een desktop computer maakt gebruik van een 6-pinsaansluiting, een laptop van een 4-pinsaansluiting. Met de juiste kabel verbind je de camcorder met je computer. De camcorder zet je op de juiste weergavestand.

Vervolgens moet je een videobewerkingsprogramma gebruiken om de beelden vast te leggen op de computer. Windows en MacOS hebben hun eigen, gratis programma’s hiervoor. Bij veel digitale camcorders wordt software meegeleverd. Kies de juiste optie en laat je camcorder de beelden afspelen terwijl de computer ze opneemt.

Veel camcorders hebben ook een USB-aansluiting, maar die dient uitsluitend voor het overzetten van foto’s van je camera op de pc.

Bij camcorders die opnemen op dvd is het overzetten van je beelden zelfs nog eenvoudiger! Je hoeft er alleen voor te zorgen dat het formaat van je dvd-speler overeenstemt met dat van het dvd-schijfje ( =/-R, =/-RW,…).

Dit bericht is gepost op 4 december 2007 om 1:47 pm uur en is geplaatst in Camcorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.