Hoe bewerk ik de videobeelden van mijn camcorder?

Sinds de opkomst van de digitale camcorders is ook de videobewerking stukken eenvoudiger. De meeste besturingssystemen (Windows, MacOS) hebben zelfs al eigen videobewerkingssoftware.

Filmers voor wie die software niet volstaat, kunnen altijd in de winkel een uitgebreider pakket kopen. Bekende softwareprogramma’s zijn bijvoorbeeld Pinnacle Studio, Adobe Première (Elements), Magix Video de Luxe en Nero Vision. Je kunt natuurlijk ook altijd voor een gratis programma kiezen als Movie Maker 2.

Het mini-DVformaat leent zich het best tot de montage van films. Camera’s die gebruik maken van mini-DV’s comprimeren het beeldmateriaal niet, in tegenstelling tot camera’s die de videobeelden opslaan op DVD, geheugenkaart of harde schijf.

Om de videobeelden van je miniDV-camcorder over te zetten op je computer, moet je een camera een DV-uitgang hebben en je computer een FireWire-aansluiting. Een USB-kabel dient meestal voor het overzetten van de foto’s van je digitale camera op de computer.

Dit bericht is gepost op 4 december 2007 om 1:43 pm uur en is geplaatst in Camcorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.