Voor- en nadelen van de nieuwe spelconsoles?

De Xbox 360, de Wii en de Playstation 3 hebben alle drie hun troeven en hun mindere kantjes. Maar hoe beslis je nu welke spelconsole het best bij jou past? Een overzicht van de voor- en de nadelen.

Playstation 3

De Playstation 3 van Sony evolueert steeds meer van spelcomputer naar multimediamachine. Het is de allereerste console met een Blu-Ray-speler, waardoor je spellen en films op een HD ready televisie superieure beeldkwaliteit hebben. Meer nog, de Playstation 3 is op dit moment een van de goedkoopste en populairste Blu-Ray-spelers. Op grafisch vlak moet de Playstation 3 vooral met de Xbox concurreren.

Via ethernet of WiFi kun je online tal van films, spellen en andere content dowloaden en op de harde schijf van 20 of 60 GB zetten. Je kunt het ook online tegen andere gamers opnemen. Ten slotte is de Playstation 3 backwards compatible, als je tenminste kiest voor een Playstation 3 met harde schijf van 60 GB.

Prijs: Playstation 3 met 40 GB harde schrijf: 399 euro, Playstation 3 met 60 GB harde schijf: 499 euro

Xbox 360

De Xbox 360 heeft een erg krachtige processor en geeft de games weer in een resolutie van 720 p en 180i op een breedbeeldtelevisie. De graphics zijn dus heel gedetailleerd en voer voor de echte gamers. Op grafisch vlak moet de Xbox 360 het vooral opnemen tegen de Playstation 3. Via Xbox live kun je het ook online tegen andere gamers opnemen. Deze dienst, is in tegenstelling tot die van de Playstation wel betalend.

De Xbox 360 kies je ook voor de compatibiliteit met andere hardware. Je kunt er zonder problemen een mp3-speler, reader of pc met Windows XP Media Center Edition op aansluiten. de Xbox 360 is achterwaarts compatibel met veel Xboxspellen.

Prijs: Xbox 360: 279 euro – 449 euro

Wii

De Wii van Nintendo heeft zonder twijfel het meest revolutionaire besturingssysteem. De draadloze Wii-controller, in de vorm van een afstandsbediening, zet via de sensorbar boven je televisie je bewegingen om naar het spel dat je aan het spelen bent. Op deze manier kan iedereen leren spelen, de ervaren gamers, maar ook de beginnelingen. Plezier voor het hele gezin gegarandeerd dus!

Het wiimenu geeft je de keus uit tal van kanalen. Via het weerkanaal kun je van overal ter wereld het weer te komen, het internetkanaal laat je toe over internet te surfen, op het winkelkanaal kun je extra games kopen, enz.
Een van de grote nadelen van de Wii is dat hij, in tegenstelling tot de Xbox 360 en de Playstation 3, geen dvd’s afspeelt. De graphics zijn ook van heel wat mindere kwaliteit dan die van de twee concurrenten.

Prijs: 250 euro

Dit bericht is gepost op 3 december 2007 om 3:18 pm uur en is geplaatst in Spelconsoles.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: