Kan ik mijn mp3-speler koppelen aan de autoradio?

Een plek waar de meeste mensen naar muziek luisteren is in de auto. Als je veel muziek download is het natuurlijk aangenaam als je deze muziek ook in de wagen kan beluisteren. Een mogelijke oplossing hiervoor is om de mp3-bestanden op een cd te branden en deze cd af te spelen in de cd-speler van je autoradio.

Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om je mp3-speler met je favoriete muziek aan te sluiten op je autoradio. De muziek blijft dan op je mp3-speler staan, maar je hoort het geluid door de boxen van je auto. Ongeveer 1 op 3 autoradio’s is al uitgerust met deze mogelijkheid.

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop de verbinding tussen autoradio en mp3-speler tot stand kan komen. Kies de juiste mogelijkheid naargelang de uitrusting van je wagen, autoradio en mp3-speler:

• Wanneer je autoradio beschikt over een usb-ingang in het frontpaneel, kan je je mp3-speler hier simpelweg inpluggen. Dit is dan ook de meest eenvoudige oplossing.
• Steeds meer automerken (Nissan, Volvo en BMW) voorzien een dockingstation in de wagen waarin je je mp3-speler kan plaatsen en zo een verbinding tot stand kan brengen tussen autoradio en mp3-speler.
• Via een encodingkabel kan je de mp3-speler ook aansluiten op de autoradio. Deze kabel bevat aan beide kanten een koptelefoonaansluiting. Niet veel autoradio’s zijn uitgerust met een plug-in die dit mogelijk maakt.
• Een FM-modulator kan eveneens een oplossing bieden. Dit is een klein bakje dat wordt aangesloten tussen de kabelantenne van de auto en de antenne-ingang van de autoradio. Het toestel brengt het mp3-signaal in de vorm van een FM-signaal over naar de autoradio. Je moet vervolgens je mp3-speler aanzetten en je autoradio afstemmen op een bepaalde FM-frequentie.
• Zelfs als je autoradio nog is uitgerust met een cassettespeler kan je de mp3-speler koppelen. Je kan in dit geval namelijk een cd-adaptercassette aanschaffen. Dit toestel is ontwikkeld om een aparte cd-speler (zoals een discman) op de autoradio aan te sluiten maar er kan ook een mp3-speler op worden aangesloten. Het apparaatje heeft de vorm van een cassettebandje met een kabeltje aan. Het kabeltje sluit je aan op de mp3-speler en het cassettebandje steek je in de cassettespeler van je autoradio.
• Tenslotte kan via Bluetooth ook een draadloze verbinding worden gelegd tussen mp3-speler en autoradio. Nog niet veel autoradio’s en mp3-spelers zijn echter uitgerust met deze technologie.

Dit bericht is gepost op 3 december 2007 om 12:59 pm uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.