Wat is de Xbox 360?

De Xbox 360 is de nieuwste spelconsole van Microsoft. Hij verscheen in december 2005 op de Europese markt. Net als de Wii en de Playstation 3 is het een van de next gen-consoles. De spelcomputer is de opvolger van de Xbox.

In de winkel zijn drie pakketten van de Xbox verkrijgbaar: X-Box 360 Arcade, Xbox 360 Premium en XBox 360 Elite

De Xbox 360 Aracade is het simpelste pakket, zonder harde schijf, headset en met controllers met draad. Het Premium Pack wordt standaard geleverd met een draadloze controller, 20 GB harde schijf en een headset. Het Elite Pack heeft een harde schijf van 120 GB.

Xbox Live

Xbox Live is een dienst die gamers toelaat online tegen elkaar te spelen. Xbox Live Silver is gratis. Met je eigen breedbandverbinding krijg je toegang tot de Xbox 360 gamecommunity. Daar krijg je een eigen profiel en kan je chatten met andere spelers. Op de Xbox Live Marketplace kun je je spellen updaten. als je ook tegen andere gamers wilt spelen, moet je Xbox Live Gold nemen. Hiervoor betaal je wel 60 euro per jaar.

Backward Compatibility

De Xbox 360 heeft backward compatibility met heel wat Xbox-games, maar je moet er eerst wel speciale software voor downloaden. Die software is gratis verkrijgbaar via Xbox Live. Voor die oude spellen heb je wel een Xbox 360 met harde schijf nodig.

HD

Met de Xbox 360 kun je films afspelen in HD-revolutie, op voorwaarde dat je er een aparte HD DVD Drive voor koopt en een HD compatible televisie hebt. Zo’n HD DVD Drive kost ongeveer 150 euro. Volgens geruchten is Microsoft bezig met de ontwikkeling van een Xbox 360 met ingebouwde HD-dvdspeler.

Dit bericht is gepost op 30 november 2007 om 6:21 pm uur en is geplaatst in Spelconsoles.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.