Wat is de Nintendo DS?

De Nintendo DS is een draagbare spelcomputer of zogenaamde handheld van Nintendo. De Nintendo DS heeft in vergelijking met andere en oudere draagbare spelconsoles verschillende vernieuwende kenmerken.

Twee schermen

DS staat voor ‘Dual Screen’ (twee schermen). De spelconsole is openklapbaar en heeft twee schermen van 7,6 cm, waarvan het onderste een touchscreen is. Dat scherm kun je met een stylus, een dun pennetje, bedienen, om zo bijvoorbeeld je spelpersonage te laten voortbewegen, op vijanden schieten, te tekenen, enz.

Zo kan het ene scherm ook gebruikt worden om de hoofdactie weer te geven, terwijl het ander een plattegrond, inventaris of besturingsscherm voorstelt.

Geluid

De Nintendo DS heeft een ingebouwde microfoon. Bij sommige spellen moet je in de microfoon praten of blazen om de actie te beïnvloeden. De Nintendo DS heeft stereoluidsprekers en een opening om de hoofdtelefoon aan te sluiten.

Draadloos

De DS geeft je de mogelijkheid met 16 verschillende gamers te spelen die zich binnen een straal van 30 meter van elkaar af bevinden. Bij sommige spellen heb je zelfs maar een exemplaar van het game nodig om tegen elkaar te spelen! Via de Nintendo Wi-Fi Connection kun je verschillende games ook online tegen elkaar spelen.

Games

Op de Nintendo DS kun je natuurlijk alle DS-titels spelen, maar de spelconsole is ook compatibel met Game Boy Advance en Game Boy Adavance SP. Voor die oudere cassettes heeft de DS een aparte ingang.

Nintendo DS Lite

In juni 2006 bracht Nintendo een nieuwe versie van de DS op de markt, de DS Lite. Dit is een verbeterd en stijlvoller model van de DS, met vooral een beter design. De DS Lite weegt minder, is platter. De lay-out van de knoppen is aangepast. Je krijgt er ook een langere stylus bij.

Het scherm van de DS Lite is ook beter dan dat van de originele DS. De gamer kan kiezen uit vier helderheidniveaus, waarvan het minste overeenkomt met dat van de DS. De batterij is in 3 uur oplaadbaar, terwijl dat bij de DS 4 uur duurde.

Dit bericht is gepost op 3 december 2007 om 10:49 am uur en is geplaatst in Handhelds, Spelconsoles.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.