Wat is de Wii?

De Wii is de nieuwste spelconsole van Nintendo. Het is een zogenaamde next-genconsole, de laatste generatie gamecomputers, net zoals de Xbox en de Playstation 3. De Wii is de populaire opvolger van de GameCube.

Wiimote

Het meest opvallende element van de Wii is de draadloze controller die eruit ziet als een afstandsbediening, de Wiimote. De Wiimote is eigenlijk een aanwijsapparaat dat de bewegingen die je maakt via een sensorbar boven je televisie omzet naar het spel. Zo kun je je Wiimote gebruiken als zwaard, tennisracket, honkbalknuppel, autostuur,….

De Wiimote ziet er volledig anders uit dan de klassieke controllers van de concurrentie. Bij de controller hoort ook een Nunchuck, een uitbreiding die je verbindt met de Wiimote. Je hebt hem voor bepaalde spellen nodig (bv. boksen) en moet hem in je andere hand houden. Sommige spellen kunnen ook nog met een traditionele controller gespeeld worden.

Je kunt met maximum 4 controllers op een Wii spelen.

Kanalen

Het Wii-menu bestaat uit verschillende vakjes, die allemaal een ander kanaal weergeven. Een van de belangrijkste kanalen is het Mii-personagekanaal. Daarmee kun je eigen personages of ‘Mii’s’ maken (en ze bijvoorbeeld op jezelf laten lijken), waarmee je vervolgens in een spel kunt spelen.

Andere kanalen:

  • Weerkanaal: weersvoorspellingen van over de hele wereld
  • Internetkanaal: surfen op internet met behulp van Opera Software
  • Wii-winkelkanaal: kopen en downloaden van nieuwe kanalen en virtual console-spellen
  • Fotokanaal: foto’s en filmpjes bekijken en bewerken door gebruik te maken van de SD-kaartopening in de Wii
  • Enquêtekanaal: vragen beantwoorden en je antwoorden vergelijken met mensen van over de hele wereld.

Voor veel van deze gratis kanalen moet je wel een WiFiverbinding maken.

Spellen

De Wii is backwards compatible. Dat wil zeggen dat je er ook GameCube-games op kunt spelen, GameCubecontrollers en -geheugenkaarten op kunt gebruiken. Via het Wii-winkelkanaal kun je ook oudere Nintendospellen en oude games van andere consoles kopen. Je betaalt met een creditcard of met Wii Points, verkrijgbaar in de winkel.

Als je de Wii koopt, krijg je er gratis het spel Wii Sports bijgeleverd. Dat is een bundeling van vijf verschillende sportspellen waarvoor je de Wiimote moet gebruiken: tennis, boksen, golf, bowlen en honkbal.

Succes

De Wii van Nintendo werd met zijn vernieuwende elementen al gauw een enorm succes. Van de console zijn er al veel meer verkocht dan van de Playstation 3 en de Xbox. De Wii richt zich op een breed publiek en niet alleen op de echte gamers. Het is de bedoeling ook mensen die nog nooit op een gameconsole speelden, aan te trekken.

Dit bericht is gepost op 30 november 2007 om 4:48 pm uur en is geplaatst in Spelconsoles.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.