Wat is de Playstation 3?

De Playstation 3 is de nieuwste spelconsole, ontwikkeld door Sony. De Playstation 3 is een zogenaamde next gen-console. De voorlopers van deze spelcomputer waren de Playstation 1 en de Playstation 2. De Playstation 3 lag in maart 2007 in de Europese winkelrekken.

De Playstation 3 is verkrijgbaar in twee versies. De eerste versie heeft een harde schijf van 60 GB en backwards compatibility. Dat laatste bekent dat je er ook Playstation 2-games op kunt spelen.

In oktober 2007 kwam Sony met een tweede versie van de Playstation op de markt. Dat nieuwe toestel heeft een harde schijf van 40 GB en is niet compatibel met Playstation 2-spellen. Het nieuwe model heeft ook maar twee USB-aansluitingen in plaats van vier en heeft niet langer een poort voor meerdere memorycards.

Het 40 GB-model kost 399 euro, het 60 GB-model 499 euro.

Technisch

De Playstation 3 heeft 2 of 4 USB-poorten, waarmee je je draadloze controllers kunt opladen of randapparatuur kunt aansluiten.

Spellen op de Playstation 3 staan niet langer op DVD’s maar op Blu-Ray Discs, waardoor het beeld op HD-ready televisies beter is. Op de Playstation 3 kun je ook Blu-Rayfilms afspelen. Wie een HD-tv heeft, kan genieten van films in een betere resolutie.

De Playstation is voorzien van Wi-Fi. Daardoor is draadloze communicatie mogelijk met een PSP of een draadloos netwerk.

De Playstation 3 maakt gebruik van de SIXAXIS-controller, een draadloze controller die een beetje lijkt op die van de Playstation , met een paar nieuwigheden. Een van die nieuwigheden is de tiltfunctie, waardoor je Playstation bepaalde bewegingen die je met je controller maakt, herkent. Je kunt met zeven controllers tegelijkertijd op je Playstation 3 spelen.

Playstation hinkte lange tijd achterop wat het online spelen van games betreft, maar lijkt nu met een inhaalbeweging bezig. De online service van de Playstation 3 is volledig gratis, in tegenstelling tot bijvoorbeeld die van de Xbox.

Dit bericht is gepost op 30 november 2007 om 4:36 pm uur en is geplaatst in Spelconsoles.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.