Kan ik mijn mp3-speler ook gebruiken als extern geheugen?

Je kan je mp3-speler niet alleen gebruiken om er liedjes op te beluisteren, je kan het toestel ook gebruiken om data te bewaren en te transporteren. Op deze manier gebruik je je mp3-speler als een usb-stick.

Een mp3-speler kan in de usb-poort van je computer worden gestoken waardoor deze als een externe schijf wordt weergegeven op je computer. Je kan zo bestanden van en naar dit medium kopiëren. Dit kunnen mp3-bestanden zijn maar ook Word-, Excell-, Powerpoint-of andere bestanden.

Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op een andere locatie een presentatie moet geven. Je kan de gegevens dan opslaan op je mp3-speler en deze meenemen. Je plaatst de speler in de computer die je wil gebruiken tijdens de presentatie en kan vervolgens hier de bestanden openen.

Zo kan je de mp3-speler ook gebruiken als back-up waarop je belangrijke documenten plaatst die je wil bewaren en meenemen.

De populariteit van de mp3-speler (en de usb-stick) zorgt ervoor dat men steeds minder vaak diskettes en herschrijfbare cd’s gebruikt.

Als je je mp3-speler gebruikt als usb-stick, heb je geen interne energiebron (batterijen) nodig. Het toestel krijgt zijn stroom van de hostcomputer via de usb-aansluiting.

Dit bericht is gepost op 30 november 2007 om 12:09 pm uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.