Mp3-speler met flashgeheugen of harde schijf?

Het aanbod aan mp3-spelers is enorm. Een geschikt model kiezen is dan ook zeer moeilijk. Een belangrijke keuze die je moet maken is: kies ik voor een mp3-speler met een flashgeheugen of een harde schijf?. We zetten de verschillen tussen flashgeheugen en harde schijf daarom even op een rijtje.

Opslagcapaciteit

Er is een belangrijk verschil in de opslagcapaciteit van een flashgeheugen en een harde schijf. De opslagcapaciteit van het flashgeheugen ligt beduidend lager. Je vindt een speler met een flashgeheugen in capaciteiten van 256 MB, 512 MB en 1 GB. De spelers kunnen tot ongeveer 200 liedjes bevatten. Bij mp3-spelers met een harde schijf kan de opslagcapaciteit gaan tot 160 GB. Dit laat je toe duizenden mp3-bestanden op te slaan.

Mechanisme

In tegenstelling tot de mp3-spelers met harde schijf, werkt het flashgeheugen niet met mechanische onderdelen. Dit maakt dat de toestellen met flashgeheugen beter beschermd zijn tegen schokken en vocht. Ze zullen dus minder snel haperen tijdens het afspelen van muziek. Wanneer je je mp3-speler vooral wilt gebruiken tijdens het sporten, is een flashgeheugen dan ook aangeraden.

Omvang

Mp3-spelers met een flashgeheugen zijn meestal kleiner en ook lichter. De toestellen met harde schijf hebben grotere afmetingen aangezien ze meestal een grotere opslagcapaciteit hebben. Hoe groter de opslagcapaciteit, hoe groter het toestel. Voldoende geheugen is natuurlijk handig, maar hou er rekening mee dat een toestel dat niet in je broekzak past, vaak niet gemakkelijk is om overal mee te nemen.

De gulden middenweg: micro hard drive

Als je niet kan kiezen tussen flashgeheugen en harde schijf, kan je misschien opteren voor een tussenoplossing. Mp3-spelers met micro hard drive zijn voorzien van een kleine harde schijf waardoor ze een grotere opslagcapaciteit hebben dan een flashgeheugen maar een kleinere opslagcapaciteit dan een gewone harde schijf. Bovendien hebben ze een relatief laag gewicht en zijn ze klein van formaat.

Dit bericht is gepost op 30 november 2007 om 12:14 pm uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.