Is de mp3-speler gevaarlijk voor patiënten met een pacemaker?

Volgens de Britse krant ‘Independent on Sunday’ kan een iPod de werking van een pacemaker verstoren. De krant maakt melding van een studie in Michigan in de Verenigde Staten. Hier werd een test gedaan met een iPod die gedurende 10 seconden op enkele centimeters voor de borst van een persoon met een pacemaker werd gehouden. In de helft van de gevallen verstoorde de iPod de werking van de pacemaker.

Een pacemaker is een apparaatje dat wordt ingeplant bij sommige hartpatiënten. Als een hart dreigt stil te vallen of onregelmatig begint te kloppen, geeft de pacemaker het hart een elektrische prikkel waardoor er weer een normale hartslag wordt bekomen.

Aangezien deze test enkel werd uitgevoerd met een iPod, weet men niet wat de effecten zijn van andere mp3-spelers op een pacemaker. Daarom gaan de artsen van het kinderziekenhuis van Boston de studie nu herhalen met verschillende soorten mp3-spelers.

In het verleden werden ook al studies uitgevoerd naar de effecten van een mobiele telefoon op een pacemaker. Er werd toen het advies meegegeven de mobiele telefoon niet in de borstzak van een jas of hemd te dragen.

Dit bericht is gepost op 29 november 2007 om 11:17 am uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.