Wat is een iPod?

De iPod is de mp3-speler van het Amerikaanse bedrijf Apple, ook bekend voor hun Macintosh-computers. Deze muziekspeler werd geïntroduceerd in 2001. Hoewel men eerst dacht dat de iPod niet goed zou verkopen, werd het toestel meteen een groot succes. In 2007 waren er wereldwijd al meer dan 100 miljoen iPod-toestellen verkocht. Hiermee is het ook de meest verkocht muziekspeler ter wereld.

Oorspronkelijk is de iPod ontworpen als een draagbare mp3-speler, maar sinds zijn introductie zijn er verschillende modellen op de markt gekomen die nieuwe functies en opties hebben. Zo kan je nu ook op sommige toestellen video’s en foto’s bekijken.

De toestellen worden kleiner, functioneler en er wordt steeds meer aandacht besteed aan het esthetische. Sommige iPods hebben een gigantische opslagcapaciteit waardoor je duizenden liedjes, foto’s en video’s kan opslaan. De kleinere modellen beschikken over een flashgeheugen, de grote modellen over een harde schijf.

Hoewel de iPod een product is van Apple, kan je de iPod ook aansluiten op een Windows PC. Je kan de iPod configureren voor een Mac of voor een Windows PC.

De iPod beschikt over een ingebouwde batterij die je kan opladen met de bijgeleverde kabel. Die moet je aansluiten op je computer, de bijgeleverde adapter of een dockingstation wanneer je hierover beschikt.

Dit bericht is gepost op 29 november 2007 om 11:07 am uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.