Hoe werkt een mp3-speler?

Een mp3-speler is een muziekspeler die digitale muziekbestanden bewaart en afspeelt. Er kunnen niet alleen mp3-bestanden worden afgespeeld, maar ook wav-bestanden (het bestandtype van een gewonde CD) en wma-bestanden (het digitale bestandstype van Windows).

Steeds meer spelers zijn geschikt om ook foto- en videobestanden af te spelen. Deze spelers beschikken over een eigen kleurenscherm.

Een mp3-speler kan draagbaar zijn (vergelijk met een walkman), maar de mp3-speler kan ook geïntegreerd zijn in een DVD-speler, autoradio of mobiele telefoon.

De bestanden worden opgeslagen op een geheugen. Dit kan een flashgeheugen zijn of een harde schijf. Hoe groter het geheugen, hoe meer je kan opslaan. De grootte van het geheugen kan gaan van 128 megabyte tot 160 gigabyte of meer.

Het leuke aan de mp3-speler is dat je je eigen playlist kan samenstellen. Je kan de liedjes van je computer overbrengen op de mp3-speler via een USB-poort.

Naast het afspelen van muziek hebben veel mp3-spelers ook nog extra mogelijkheden:
• Je kan een mp3-speler ook gebruiken als usb-stick of draagbare harde schijf
• Je kan naar de radio luisteren op je mp3-speler
• Je kan je mp3-speler gebruiken als voice-recorder

Vanaf 1999 is er een ruime keuze aan mp3-spelers. Vanaf 2004 is de mp3-speler sterk in prijs gedaald en is ook de opslagcapaciteit toegenomen. De mp3-speler is dan ook een dagelijks gebruiksvoorwerp geworden voor velen.

De meest bekende mp3-speler is de iPod van Apple. Hiervan zijn er inmiddels meer dan 100 miljoen over de toonbank gegaan.

Dit bericht is gepost op 29 november 2007 om 11:03 am uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.