Wat is podcasting?

Het woord podcasting is een samentrekking van iPod (de mp3-speler van Apple) en broadcasting (Engels voor ‘uitzenden’). Dit wil echter niet zeggen dat podcasting alleen toegankelijk is via de iPod, je kan een podcast ook beluisteren en/of bekijken op andere mp3-spelers en op je computer.

Podcasting is een systeem waarbij men audio- en videobestanden of software beschikbaar stelt via het Internet. Eigenlijk is er dus geen verschil tussen downloaden en podcasten.

De bestanden die worden gepodcast zijn vaak zeer divers en toegespitst op verschillende doelgroepen. Zo vind je op internetpodcasts van radio-uitzendingen, voorgelezen boeken, discussies, kookprogramma’s, begeleiding bij sporten, informatie voor een citytrip, kerkdiensten,..

Je kan een bepaalde podcastuitzending downloaden op de computer. Je kan je ook abonneren op een bepaalde serie podcasts. Dan worden door middel van speciale toepassingen (podcatchers genoemd) zoals iTunes of Juice, nieuwe podcastuitzendingen automatisch gedownload naar de harde schijf van je computer. Je kan de uitzendingen vervolgens op je computer beluisteren of overzetten op je mp3-speler. Bij mp3-spelers zoals de iPod kan je ervoor kiezen om de bestanden automatisch naar je iP od te laten sturen.

Onder meer in de Music Store van iTunes kan je podcasts opzoeken, voorbeluisteren en je erop abonneren. Webbrowsers als Internet Explorer (vanaf versie 7), Safari en Firefox laten je ook toe je te abonneren op podcasts. De podcatchers zoals Juice en iTunes kan je bovendien gratis downloaden op het internet.

Nog een leuke podcasttip: download de podcasts van take a trip om tijdens je citytrip informatie te beluisteren over de stad die je bezoekt. Gedaan met het bladeren door reisgidsen tijdens je vakantie. Je hebt enkel je mp3-speler nodig om informatie over je favoriete bezienswaardigheden, evenementen, geschiedenis, enzovoort te kunnen beluisteren. Zo kan je ondertussen je ogen de kost geven.

Dit bericht is gepost op 29 november 2007 om 11:13 am uur en is geplaatst in mp3-spelers.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.