Wat is het verschil tussen en compact- en een spiegelreflexcamera?

Bij een spiegelreflexcamera zit er een speciale spiegelconstructie tussen de lens en de sensor. Deze constructie vind je niet terug bij de compactcamera.

De zoeker en het LCD-scherm geven precies aan wat er op de foto zal staan. Bij de compactcamera kan hier een kleine afwijking optreden.

Bij een camera met spiegelreflex kun je van lens wisselen. Zo kan je een zwaardere lens gebruiken wanneer je het zoombereik wil vergroten. Je kan ook een speciale macro- of sport-lens aanschaffen. Bij een compactcamera is er een vaste lens. Het zoombereik ligt dan ook vast en kan je niet veranderen.

De spiegelreflexcamera’s zijn groter, zwaarder en duurder dan de compactcamera’s. Ze bieden daarentegen wel (veel) meer mogelijkheden. Een spiegelreflexcamera wordt dan ook meestal gebruikt door personen die fotografie als hobby of beroep hebben. Een compactcamera is eerder voor het alledaagse gebruik.

Dit bericht is gepost op 26 oktober 2007 om 11:55 am uur en is geplaatst in Digitale fotocamera's.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.