Wat betekenen resolutie en megapixels?

De resolutie geeft aan hoeveel pixels het beeld bevat. Een digitaal beeld is opgebouwd uit heel veel kleine puntjes of pixels. De afkorting van pixel is ‘picture element’. Hoe meer pixels het beeld bevat, hoe groter het detail van het beeld en hoe hoger de resolutie.

Een megapixel is gelijk aan 1 miljoen pixels. De resolutie van een digitale camera wordt meestal in megapixels weergegeven.

Digitale camera’s heb je van 0.1 tot 39 megapixels en meer. Als je een foto wil afdrukken op een formaat van 10 x 15 cm dan heb je aan een camera met 2 megapixel genoeg. Voor foto’s tot 30 x 40 cm worden afgedrukt, is 5 megapixel voldoende. Meer megapixels zorgt dus niet meteen voor een betere foto, maar zorgt er wel voor dat een goede uitvergroting van de foto mogelijk is. Een groot aantal megapixels is dus vooral van belang als je de foto’s op groot formaat wil afdrukken.

Dit bericht is gepost op 26 oktober 2007 om 11:52 am uur en is geplaatst in Digitale fotocamera's.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.