Wat zijn regiocodes?

DVD’s en DVD-spelers (en dus ook DVD-recorders want een DVD-recorder is ook een DVD-speler) worden verkocht in regiocodes. Het systeem van de regiocodes werd bedacht door de Amerikaanse filmstudio’s om de nieuwe releases van films te kunnen beïnvloeden.

Films (op DVD) worden immers op verschillende tijdstippen gelanceerd. Een film komt eerst uit in Amerika en Canada. Europa is vaak pas 6 maanden later aan de beurt. Zo is het mogelijk dat een film in de VS al op DVD uitkomt, terwijl de film bij ons nog in de cinema in première moet gaan. Om te voorkomen dat men in Europa de DVD al kan kopen in plaats van de film in de zalen te gaan bekijken, is de regio-indeling als een soort controle-instrument ingevoerd.

De regio-indeling is als volgt:

Regio 1: Verenigde Staten en Canada
Regio 2: Europa, Japan, Midden Oosten, Zuid-Afrika en Groenland
Regio 3: Taiwan, Korea, Filippijnen, Indonesië en Hongkong
Regio 4: Mexico, Zuid- en Centraal Amerika, Australië en Nieuw Zeeland
Regio 5: Rusland, Oost-Europa, India, Afrika en Mongolië.
Regio 6: China

DVD-spelers kunnen wel regiovrij gemaakt worden. Je kan een aangepast toestel in de winkel kopen of je kan je DVD-speler zelf regiovrij maken. Op het internet zijn hiervoor codes te vinden. Je kan hiermee wel schade toebrengen aan je toestel. Ook verspeel je zo het recht op garantie. Met een regiovrij toestel kan je film uit alle regio’s bekijken. Zo kan je een film, die bij ons nog niet verkrijgbaar is, uit het buitenland bestellen. Hou er rekening mee dat je dan wel niet de juiste ondertitels hebt en dat je douanerechten moet betalen.

Dit bericht is gepost op 23 oktober 2007 om 2:53 pm uur en is geplaatst in DVD-recorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.