Wat is de harde schijf van een DVD-recorder?

De harde schijf van de DVD-recorder kan je vergelijken met het geheugen van het toestel. Op de harde schijf kan je tv-progamma’s en films opnemen.

De opnameduur hangt af van de grootte van de harde schijf en van de kwaliteit waarin je de programma’s opneemt. De grootte van het geheugen kan liggen tussen 80 en 500 Gigabyte. Met 80 Gigabyte kan je 18 uur materiaal opslaan in hoge kwaliteit. De meest gangbare grootte is 160 en 250 Gigabyte. Hoe hoger de kwaliteit waarin je een uitzending opneemt, hoe meer ruimte dit inneemt op de harde schijf.

Als je een programma hebt bekeken, kan je het van de schijf wissen zodat er weer ruimte vrijkomt. Als je een opname definitief wil bewaren, kan je ze naar een DVD kopiëren. De opslagcapaciteit van een enkellagige DVD is 4.7 gigabyte. Afhankelijk van de beeldkwaliteit kan de DVD ongeveer 2 uur beeld en geluid bevatten. Je kan de kwaliteit van een langere opname aanpassen zodat het alsnog op 1 schijfje past. Hoe langer de opnameduur, hoe meer je moet gaan comprimeren en hoe lager de kwaliteit. Je hebt ook de mogelijkheid om opnames, die je hebt opgenomen op de harde schijf, te bewerken (bv. de reclameblokken eruit knippen) vooraleer je het op DVD zet.

Een harde schijf zorgt niet alleen voor langere en betere opnames, maar biedt ook een aantal handige snufjes. Zo kun je een film al bekijken terwijl de recorder nog aan het opnemen is of je kan een programma op pauze zetten om nadien verder te kijken waar je gebleven was. Ook kan je een programma al bekijken dat je eerder hebt opgenomen terwijl je een nieuw programma opneemt.

Dit bericht is gepost op 23 oktober 2007 om 2:50 pm uur en is geplaatst in DVD-recorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.