Wat is het verschil tussen een DVD-speler, een DVD-recorder en een DVD-brander?

In de jaren ’80 en ’90 vond je in bijna elke huiskamer een videorecorder. Je kon films en tv-programma’s opnemen op een VHS-cassette en deze ook bekijken. Het geluid en de beeldkwaliteit lieten wel vaak te wensen over.

In 2001 deed de DVD-speler zijn intrede. De beeld- en geluidskwaliteit is stukken beter maar je kan er niet mee opnemen. De meesten bleven daarom ook hun videorecorder behouden omdat ze anders hun favoriete progamma’s en films moesten missen. Er kwam een video-DVD combinatie op de markt om tegemoet te komen aan de behoefte om zowel tv-uitzendingen op te nemen en te bekijken als DVD’s (meestal films) te bekijken in goede kwaliteit.

De technologie stond echter niet stil en al snel was de DVD-recorder geboren. Net zoals de videorecorder kan je nu ook tv-uitzendingen opnemen en bekijken. De opgenomen programma’s en films kan je opslaan op een harde schijf of op een DVD-schijfje.

Een DVD-brander of DVD-writer zit in een computer en wordt vooral gebruikt om (illegaal) films te kopiëren, eigen films op te slaan, en back-ups weg te zetten. In bijna iedere computer kan je een DVD-brander inbouwen.

Dit bericht is gepost op 23 oktober 2007 om 2:53 pm uur en is geplaatst in DVD-recorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: