DVD-recorder als onderdeel van een Home Theater-systeem?

Met een Home Theater-systeem creëer je een thuisbioscoop met optimaal beeld en geluid. Het systeem wordt aangesloten op een DVD-speler (of DVD-recorder).

Beeld

Wanneer je een film bekijkt op DVD geniet je van een prima beeldkwaliteit. Door de digitale techniek is de kwaliteit veel beter dan bijvoorbeeld bij de videorecorder. Met het gebruik van een breedbeeldtelevisie verbeter je de beeldkwaliteit natuurlijk nog meer.

Geluid

Een opname op DVD is gemaakt op 3 of meer audiokanalen. Hierdoor kan je verschillende speakers plaatsen die een verschillend audiokanaal weergeven waardoor het lijkt alsof je je midden in de actie bevindt. Dit noemt men surround sound.

DVD’s kunnen 2 geluidsopties hebben: Dolby Digital en Digital Theatre Sound (DTS). Dolby Digital is een surround soundformaat dat vaak gebruikt wordt en ondertussen de standaard is geworden.

Onderdelen

Je kan een volledig Home Theater-systeem kopen dat alle onderdelen bevat maar indien je sommige elementen al hebt, kan in je vaak je eigen systeem ook samenstellen.

Een home Theatre system bevat de volgende onderdelen:

Een dvd-speler of recorder: dit is het belangrijkste onderdeel van het systeem.
Een decoder: deelt de verschillende audiokanalen die zijn opgeslagen op de DVD en stuurt deze naar de verschillende speakers.
Een versterker: deze ondersteunt meestal Dolby Digital en Digital Theatre Sound. Sommige versterkers hebben een ingebouwde radiotuner.
Speakers: Een Home Cinema System bevat meerdere speakers en wordt vaak aangeduid met 5.1, 6.1 en 7.1. Het cijfer 1 staat voor de subwoofer die zorgt voor de lage frequentie geluiden. Het andere cijfer geeft aan hoeveel overige speakers er zijn. Deze speakers zorgen voor de hogere frequentie geluiden.

Indien je reeds over een DVD-speler of recorder beschikt en je wil hierbij graag de andere onderdelen van een Home Theatre System kopen, ga dan na of je DVD-speler of recorder niet reeds over een ingebouwde recorder en/of versterker beschikt. Ga ook na of je voor je Home Theater System een optische of coaxiale digitale audio-uitgang nodig hebt want niet alle DVD-recorders beschikken over beide.

Dit bericht is gepost op 23 oktober 2007 om 2:58 pm uur en is geplaatst in DVD-recorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.