Hoe een DVD-recorder verbinden met mijn tv?

De verbindingen tussen je DVD-recorder en je tv kunnen een groot verschil maken in kwaliteit van beeld en geluid. We sommen de verschillende verbindingen even op.

Component video

Nieuwe tv’s met High Definition hebben meestal een component video input. Voor een optimaal resultaat schaf je dan best een DVD-recorder met component video output aan. Verbind de DVD-recorder en de TV met de driedradige component video kabel. Er zijn twee soorten component video: component progressive en component interlaced. Zorg dat het soort van je DVD-recorder overeenkomt met dat van je tv. Deze verbinding geeft je een zeer goed resultaat.

S-Video verbinding

Een S-video verbinding is een optie voor DVD-recorders en/of tv’s zonder component output. Je hebt hier waarschijnlijk een aparte kabel voor nodig.

SCART-aansluiting

Dit is de meeste bruikbare verbinding. Je zal hiermee een betere beeldkwaliteit krijgen dan bij een S-video verbinding en een bijna even goede kwaliteit als de component video verbinding. SCART kabels zitten meestal niet bij de DVD-recorders maar kan je apart verkrijgen.

Analoge RCA verbinding

Deze verbinding is beschikbaar op de meeste DVD-spelers. De resultaten zijn hier niet zo goed als bij de andere verbindingen, maar je krijgt in elk geval een beter resultaat dan met je oude videorecorder.

Dit bericht is gepost op 23 oktober 2007 om 3:01 pm uur en is geplaatst in DVD-recorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.