De handige functies van een DVD-recorder op een rijtje

In tegenstelling tot je oude vertrouwde videorecorder beschikt een DVD-recorder over een aantal handige snufjes die zorgen voor een groot gebruiksgemak. Hou er rekening mee dat niet alle toestellen standaard over deze functies beschikken. Zo heb je voor een aantal snufjes een harde schijf nodig. Bepaal voor jezelf welke functies je zou willen hebben en ga bij de aankoop van een DVD-recorder op zoek naar de toestellen die hiermee zijn uitgerust.

Harde schijf

Op een harde schijf kan je uitzendingen opnemen. Je hebt dus niet per se een DVD-schijfje nodig. Als je het opgenomen programma hebt bekeken, kan je het wissen zodat er weer plaats vrijkomt op de schijf en/of je kan de opname naar een DVD kopiëren.

Time Chase

Time Chase bied je de mogelijkheid om een uitzending al te bekijken wanneer de opname ervan nog loopt. Zo wordt het ook mogelijk om bijvoorbeeld tijdens een film op tv naar het toilet te gaan en de pauzeknop in te drukken waardoor de recorder begint op te nemen. Als je terug bent, kan je opnieuw inpikken waar je gebleven was.

Time Shift

Hiermee kan je eerder opgenomen uitzendingen bekijken terwijl je een ander programma opneemt.

Weergave resterende opnameruimte

Sommige toestellen geven een waarschuwing wanneer er niet meer voldoende schijfruimte op de harde schijf beschikbaar is.

Automatisch opnemen na laatste opname

Deze functie zorgt ervoor dat de DVD-recorder begint op te nemen na de laatste opname. Je moet dus niet meer zoals bij een videorecorder vooruit of achteruit spoelen om het juiste moment te vinden wanneer je een nieuwe opname kan starten.

Opnames bewerken

Deze functie biedt de mogelijkheid om reclame of andere stukken uit je opnames te knippen alvorens de uitzending op DVD te kopiëren.

2 programma’s tegelijk opnemen

Sommige toestellen hebben 2 TV-tuners waardoor je van 2 zenders tegelijk kan opnemen.

Elektronische Programmagids (EPS)

Als je DVD-recorder aangesloten is op digitale televisie kan je in de EPS een programma naar keuze aanklikken. Dit zorgt ervoor dat het programma automatisch wordt opgenomen. Gedaan dus met het ingewikkelde programmeren van je videorecorder.

Dit bericht is gepost op 23 oktober 2007 om 2:37 pm uur en is geplaatst in DVD-recorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.