Wat zijn de effecten van de sauna op het lichaam?

Tijdens je bezoek aan de sauna wordt je lichaamstemperatuur verhoogd tot 39 graden Celsius. Je lichaam wordt als het ware in een kunstmatige koorts gebracht. Net zoals bij een echte koorts gaat het lichaam vechten tegen ziekteverwekkers. Hierdoor gaat het lichaam afweerstoffen aanmaken om ziekteverwerkers af te breken. De sauna is dus een preventieve maatregel tegen ziek worden: je zal minder snel vatbaar zijn voor virussen en bacteriën.

De sauna doet wonderen voor je huid. Door het zweten worden de poriën goed schoon gespoeld. Hierdoor krijg je een zuivere huid. Bovendien worden de dode huidcellen zacht waardoor deze gemakkelijk te verwijderen zijn. Scrub of peel je huid na het saunabezoek om de dode huidcellen te verwijderen zodat je een zachte huid krijgt. Ook vertraagt de sauna de veroudering van je huid. De bloedvaten worden vergroot tijdens het verblijven in de cabine. Bij de afkoelfase verkleinen de bloedvaten weer waardoor ze getraind worden. Dit verjongt je huid.

Tijdens het zweten komen een aantal afvalstoffen mee naar buiten: stofwisselingsresten, melkzuren en stoffen die na ziekte in ons lichaam zijn blijven zitten. Het lichaam wordt dus vanbinnen uit gereinigd.

Bij het verblijf in de saunacabine pompt het hart het bloed sneller door het lichaam om het te laten afkoelen. Dit is een goede training voor de hartspier. Je werkt dus eigenlijk aan je conditie zonder je te moeten inspannen.

Tenslotte zorgt het afwisselen van een warm verblijf in de sauna met een koud bad of douche ervoor dat de spieren zich ontspannen en je met een aangenaam en relaxed gevoel buiten komt.

Dit bericht is gepost op 19 oktober 2007 om 10:21 am uur en is geplaatst in sauna's.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.