Wat is een geschikte locatie om een sauna te plaatsen?

Een sauna kan overal geplaatst worden: in de badkamer, op zolder, in de kelder of in de tuin. Er is in principe niet veel ruimte nodig. Er zijn kleine modellen die slechts 1 m² in beslag nemen. Als je echter liever gaat neerliggen in je sauna, moet je rekenen op een sauna met een afmeting van 2 bij 2 meter. Voor een gezinssauna heb je natuurlijk nog meer ruimte nodig.

Bij een saunabezoek draait het om de wisselwerking tussen de warme droge lucht en het afkoelen nadien. In de buurt van je sauna moet je dan ook de nodige voorzieningen hebben om af te koelen. Dichtbij moet een watervoorziening beschikbaar zijn. Dit kan een douche zijn maar ook een tuinslang, een dompelton, enz…

Ook een goede ventilatie van de ruimte is belangrijk. Een sauna is een droge houten cabine terwijl de (bad)kamer waar je water gebruikt om af te koelen een vochtige ruimte is. Tref hier dus de nodige voorzieningen voor.

Naargelang je een sauna hebt op elektriciteit of gas moeten hier ook de nodige aansluitingen voorzien zijn.

Dit bericht is gepost op 19 oktober 2007 om 10:18 am uur en is geplaatst in sauna's.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.