Waarom je videorecorder (niet) inruilen voor een DVD-recorder?

Een eerste reden om je videorecorder wel in te ruilen is de betere beeld- en geluidskwaliteit die je krijgt met een DVD-recorder. Door de digitale techniek die wordt toegepast ligt de kwaliteit veel hoger dan bij de videorecorder. Bovendien treedt er bij een DVD door deze regelmatig te bekijken en vooruit en terug te spoelen geen kwaliteitsverlies op, iets wat bij de videoband wel voorkomt.

Een tweede goede reden om over te schakelen naar een DVD-recorder is het gebruiksgemak dat dit toestel je biedt. Zo is er een Elektronische Programmagids (EPG) waarmee je op je tv-scherm de programma’s maar moet aanklikken die je wil opnemen. Kanalen, datum en tijden invoeren op je videorecorder is zo verleden tijd.

Als je DVD-recorder over een harde schijf beschikt, heb je nog veel meer voordelen. Een harde schijf kan je vergelijken met het geheugen van de DVD-recorder, waarop je programma’s kan opnemen. De grootte van de schijf bepaalt hoeveel programma’s je kan opnemen. Met de harde schijf kan je een programma al bekijken terwijl je nog aan het opnemen bent. Of je kan een programma op pauze zetten waardoor de DVD-recorder het voor je opneemt en je kan daarna gewoon verder kijken waar je gebleven was. Ook begint de DVD-recorder automatisch op te nemen na je laatste opname zodat je niet meer vooruit of achteruit moet spoelen om het juiste moment te vinden waar je kan starten met een nieuwe opname.

Het prijskaartje is echter een nadeel. Een DVD-recorder zonder harde schijf heb je al voor ongeveer 200 euro. Maar dan moet je het echter zonder de vele voordelen die de harde schijf biedt, stellen. Net dit is een belangrijk argument om over te schakelen naar een DVD-recorder.

Een DVD-recorder met harde schijf kost rond de 500 euro. Een groot verschil met een videorecorder. Er wordt echter verwacht dat de prijzen van de DVD-recorders gaan zakken. Misschien dan toch nog even wachten met het inruilen van je videorecorder voor een DVD-recorder?

Dit bericht is gepost op 23 oktober 2007 om 2:42 pm uur en is geplaatst in DVD-recorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.