Een sauna uit massief hout of uit panelen?

Wanneer je een sauna aanschaft, kan je kiezen tussen een cabine uit massief hout of een sauna die is opgebouwd uit panelen.

Een panelen- of elementensauna wordt opgebouwd uit losse panelen met daartussen een isolatie met een dampwerende laag. Deze sauna is gemakkelijk en snel te monteren door de panelen op een raamwerk te bevestigen. De elementensauna is leverbaar in standaardmaten maar kan ook volledig op maat gemaakt worden.

Massieve sauna’s worden opgebouwd door massieve balken om en om op elkaar te stapelen. Hoe dikker de balken, hoe beter het saunaklimaat.

Het voordeel van de massieve sauna’s is dat deze een oorspronkelijk karakter hebben en de volle geur van massief hout bieden. Bovendien heeft het massief hout een invloed op het klimaat in de sauna. Hout is een natuurproduct. Het slaat de warmte op en geeft die langzaam weer af aan de omgeving.

Het nadeel van deze sauna is dat deze veel zwaarder is, meer ruimte in beslag neemt en langere tijd nodig heeft om op te warmen.

De panelensauna’s zijn snel en gemakkelijk te plaatsen en warmen sneller op. Deze sauna biedt echter niet hetzelfde klimaat als de massieve sauna.

Dit bericht is gepost op 19 oktober 2007 om 10:08 am uur en is geplaatst in sauna's.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.