Welke soorten bubbelbaden bestaan er?

De tijd dat een jacuzzi enkel bestond uit een kuip met warm water en bubbels is al lang voorbij. Dankzij nieuwe technologieën is de hot tub een waar kuuroord geworden die zelfs deel kan uitmaken van een home entertainment-set of dienst kan doen als trainingstoestel.

Zwembubbelbad

Het zwembubbelbad is een langer bad met speciale waterstralen die ervoor zorgen dat je ter plaatse kan blijven zwemmen, en je zo een stevige workout kan bieden. Meestal is een zwembubbelbad uitgerust met hydrotherapeutische waterstralen zodat je ook rustig kunt genieten van dit bubbelbad.

Draagbaar bubbelbad

Een recente uitvinding is het draagbaar of verplaatsbaar bubbelbad. Het is gemaakt van een chloorbestendig pvc en is gebruiksklaar in ongeveer 10 minuten. Je kan het dus meenemen naar een camping, vakantiewoning of naar vrienden. Meestal is dit soort bad opblaasbaar. Opvallend is dat een draagbaar bubbelbad aanzienlijk lager is in prijs. Het comfort en de isolatie zijn wel vaak minder dan bij andere whirlpools.

Ondergronds bubbelbad

Je kan ook ondergronds een bubbelbad laten plaatsen dat vervaardigd is van beton. Het voordeel hierbij is dat je veel meer vrijheid hebt op het gebied van afwerking en vormen. Je kan de whirlpool ook laten aansluiten bij een zwembad. Reken er wel op dat de kosten hoger zullen liggen omwille van de graafwerken en de constructie van een stabiele ondergrond.

Binnenbubbelbad

Je ziet bubbelbaden steeds vaker opduiken in badkamers. Het is immers een echte trend geworden om je badkamer om te bouwen tot een relaxruimte en een binnenjacuzzi kan daarin niet ontbreken. Vaak zijn deze baden kleiner en ondieper dan de buitenbubbelbaden, maar ze bieden ook vaak therapeutische opties zoals hydro-, chroma- en aromatherapie aan.

Therapeutisch bubbelbad

Een bubbelbad nemen is niet alleen ontspannend maar ook nog eens goed voor de gezondheid dankzij hydro-, chroma- en aromatherapie.

De Hydro- of watertherapie helpt je spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te stimuleren. Bij aromatherapie wordt gebruikt gemaakt van etherische oliën die een bepaalde geur hebben. Chromatherapy gebruikt kleuren om je lichaam en geest te verlichten.

Audiovisueel bubbelbad

Je kan zelfs je bubbelbad omvormen tot een home entertainmentcentrum waarbij je films kan kijken op een ingebouwde flatscreen. Wanneer je onder het bad luidsprekers laat inbouwen, hoor je de muziek niet alleen maar voel je hem ook.

Dit bericht is gepost op 11 oktober 2007 om 2:43 pm uur en is geplaatst in Bubbelbaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.