Wat is het verschil tussen spa, hot tub, whirlpool, bubbelbad en jacuzzi?

Er is geen verschil tussen een spa, hot tub, whirlpool, bubbelbad en jaccuzi. Het zijn allemaal verwarmde baden, waarvan het water ongeveer een temperatuur heeft van 38 graden Celsius en waarbij met behulp van waterstralen en/of luchtbellen een ontspannend effect wordt gecreëerd. De verschillende benamingen vertellen je dus niets over de mogelijkheden, de grootte, noch of het een binnen- of buitenbad is.

Jacuzzi en Whirlpool zijn merknamen die als soortnaam worden gebruikt. Roy Jacuzzi combineerde in 1956 als eerste een masserende lucht- en waterstroom met een normaal ligbad om zijn 8-jarige zoon Kenneth te genezen van zijn reumatoïde artritis. De jacuzzi was geboren. Andere leveranciers mogen deze naam niet voor hun baden gebruiken.

Dit bericht is gepost op 11 oktober 2007 om 2:30 pm uur en is geplaatst in Bubbelbaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.