Wat is een luchtmatras?

Een luchtmatras is iets totaal anders dan een schuim- of een binnenveringmatras. Een luchtmatras is namelijk een matras met een kern van lucht. Die luchtkern wordt omgeven door een ander materiaal als latex of koudschuim.

Lucht vormt zich helemaal naar je lichaam, waardoor er geen knelpunten ontstaan. Het aanbod aan luchtmatrassen is zeer groot. Er bestaan luchtmatrassen met een vaste hoeveelheid lucht en een matrassen waarbij je de hoeveelheid lucht zelf kunt aanpassen met een (elektrische of handmatige) luchtpomp.  Zo kun je de matras aanpassen aan je eigen behoeften.  Daarom is een luchtmatras een ideale oplossing voor mensen die te kampen hebben met rug- of spierpijn.

Een van de grote voordelen van een luchtmatras is de hygiëne. In de luchtkern kan namelijk geen vuil, stof of zweet doordringen. Een luchtmatras wordt vaak gebruikt in de medische sector.

Een klein probleem is dat lucht uitzet en krimpt naargelang de temperatuur stijgt of daalt. Daardoor kan de hardheid van de matras een beetje variëren. De vinylzak rekt na verloop van tijd ook uit, waardoor er verschillen kunnen ontstaan in de druk. Het is dus belangrijk dat je zelf de hardheid van de matras gemakkelijk kunt aanpassen. Een luchtmatras heeft een levensduur van ongeveer 10 jaar.

Eigenschappen

Eigenschappen van een luchtmatras:

  • zeer goed ligcomfort
  • slechte opname van vocht
  • hygiënisch

Dit bericht is gepost op 10 oktober 2007 om 5:37 pm uur en is geplaatst in Matrassen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.