Wat zijn binnenvering- en pocketmatrassen?

Naast de verschillende schuimmatrassen, bestaan er ook matrassen met een kern van stalen veren. Een van de populairste matrassen met binnenvering is de pocketveringmatras. Een korte uitleg.

Binnenveringmatras

Een binnenveringmatras is gewoon een matras die bestaat uit een kern van metalen veren. die kern bestaat uit een geheel aan elkaar gekoppelde veren. De conformiteit van een binnenveringmatras is beter dan die van een polyethermatras, maar slechter dan die van een koudschuimmatras. De boven- en onderkant van een matras met binnenvering worden afgewerkt met een comfortlaag.

De conformiteit van een binnenveringmatras is voor een groot deel afhankelijk van het aantal draaiingen van de veren en de dikte van het materiaal. Een goede binnenveringsmatras gaat gemiddeld zo’n 10 jaar mee.

Pocketvering

Een pocketmatras of een matras met pocketvering is een matras waarbij de veren afzonderlijk verpakt zijn in zakjes of pockets. Dat zakje zorgt ervoor dat iedere veer afzonderlijk kan bewegen en aanpassen aan je lichaam. De veren reageren alleen pop de plaatsen waar het nodig is. De levensduur van een pocketveringmatras bedraagt zo’n 8 tot 12 jaar.

De conformiteit van pocketmatrassen is erg hoog. Hoe meer veren er in de matras zitten, hoe beter het gewicht van het lichaam verdeeld wordt. De soepelheid van een veer is het gevolg van het aantal draaiingen en de dikte van de stalen draad. Comfortzones kunnen in deze matrassen gecreëerd worden door de draaddikte van de veren te variëren. Op schouder- en heuphoogte van het lichaam zitten dan de zachtere zones, zodat de matras verder in kan veren.
Een pocketmatras neemt het vocht goed op, heeft een goede ventilerende werking en blijft dus koel.

Eigenschappen

Eigenschappen van een pocketmatras:

  • Goede conformiteit
  • Goede vochtopname & ventilatie
  • Voelt niet warm aan

Dit bericht is gepost op 10 oktober 2007 om 5:10 pm uur en is geplaatst in Matrassen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: