Wat is een latexmatras?

Een latexmatras wordt ook wel een schuimrubbermatras genoemd. We kunnen een onderscheid maken tussen matrassen van natuurlijke latex, dat gemaakt wordt van de melk van de rubberboom of synthetische latex, dat gemaakt wordt volgens een chemisch procédé. Vaak wordt er ook gekozen voor een combinatie van de twee.

Een schuimrubber- of latexmatras biedt een hoge conformiteit en ondersteunt het lichaam zeer goed. Volgens de Europese regels moet een matras uit minstens 40% natuurrubber bestaan vooraleer er de naam ‘natuurlatex’ op geplakt mag worden.

Het grote nadeel van latex is dat het materiaal niet poreus is. Latex neemt niet goed vocht op, ademt slecht en voelt dus warm aan. Natuurlijke latex is poreuzer dan synthetische. De veerkracht van natuurlijk latex is ook groter. Matrassen van natuurlijke latex zullen zwaarder aanvoelen.. Een latexmatras is wel geschikt voor iemand die het snel koud heeft.

De levensduur van een latexmatras is minder lang dan die van een binnenverings-, traagschuim-, of koudschuimmatras. Een natuurlijke schuimrubbermatras gaat 5 à 7 jaar mee, een synthetische ongeveer 10 jaar.

Eigenschappen

De algemene eigenschappen van een latexmatras zijn:

  • Goede conformiteit
  • Matige tot slechte vochtopname
  • Matige tot slechte ventilatie
  • Houdt de warmte vast

Dit bericht is gepost op 10 oktober 2007 om 4:12 pm uur en is geplaatst in Matrassen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.