Bubbelbaden: enkele begrippen verklaard

Jets

Een jet is een opening waarlangs lucht of water in het bad geblazen worden. De jets zitten verspreid in het bad en bieden een masserend effect. Er zijn verschillende jets: grote jets geven een bredere massage, kleine jets geven eerder een puntmassage. Het is belangrijk dat de jets het spierweefsel masseren en niet rechtstreeks op de botten of gewrichten gericht staan. Ook is het prettig als de jets in de badkuip zitten ingebouwd zodat ze niet in je rug prikken.

Sommige merken bieden jacuzzi’s met een enorm aantal jets aan. Een aangeraden hoeveelheid is tussen de 16 en 32 jets per pomp. Bij minder jets per pomp kan de druk te hoog worden en creëer je een onaangenaam effect.

Handig zijn jets die je zelf kan regelen. Zo kan je kiezen voor een zachte of krachtig masserende stimulering.
Indien je enkel jets hebt waaruit lucht komt, hou er dan rekening mee dat je geen masserend effect hebt.

Pomp

Het water en de lucht die uit de jets komen, worden voortgestuwd door één of meerdere pompen. Het is de kracht van de pomp(en) die bepaalt hoe krachtig de jets spuiten.

Bij bubbelbaden met een systeem dat bestaat uit meerdere pompen, beslaat één pomp een bepaald aantal jets.
Bij whirlpools met slechts één pomp wordt er dikwijls een verdeler voorzien die het water rondstuurt. Dat scheelt in prijs, maar ook in comfort. Het zorgt immers voor een minder krachtige massage.

Heater

Heaters worden gebruikt om het water in de spa te verwarmen of om de lucht op te warmen die in het bad wordt gestuwd, zodat je geen koude luchtstromen krijgt. Bij sommige eenvoudigere modellen, die niet over een heater beschikken, voelen de luchtstromen koud aan en koelen ze het badwater ook af.

Seats

Seats zijn de zitplaatsen in het bubbelbad. Hot Seats zijn de zitplaatsen in het bubbelbad waarbij je tot de schouders in het water zit. Cool down Seats zijn verhoogde zitplaatsen. Hierdoor komt je lichaam gedeeltelijk boven het water waardoor je kan afkoelen. Hoeveel zitplaatsen er in een bubbelbad zijn, is afhankelijk van het model.
Let erop dat de zitplaatsen mooi uitgebouwd zijn en voldoende steun aan je rug bieden. Te vlakke of horizontale zitplaatsen zijn niet alleen oncomfortabel, ze kunnen ervoor zorgen dat je door de druk van de jets uit je zitje wordt geduwd.

Ozonator

De ozonator zet zuurstof gedeeltelijk om in ozon. De met ozon verrijkte lucht wordt dan met het water in het bubbelbad vermengd. Het sterke oxydatie-vermogen van de ozon zorgt ervoor dat alle bacteriën, virussen en schimmels vernietigd worden. Met de ozonator hoef je dus minder chloor te gebruiken.

Dit bericht is gepost op 11 oktober 2007 om 3:07 pm uur en is geplaatst in Bubbelbaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.