Welke vragen moet ik me stellen bij de aankoop van een bubbelbad?

Wil ik een bad voor binnen of voor buiten?

Een bubbelbad voor in de badkamer is een heel ander model dan een bubbelbad in de tuin. Het binnenbad heeft een afvoer en is meestal niet zo groot. Je kan natuurlijk ook altijd een buitenbad binnen laten plaatsen in een (grotere) ruimte.

Op welke locatie ga ik het bad zetten?

Hou rekening met de afmetingen van het bad. Dit is vooral belangrijk als je het bad binnen wil plaatsen. Is de deuropening groot genoeg om het bad binnen te krijgen? Past het bad op mijn badkamer?

Als je het bad buiten plaatst, zorg dan voor een stevige ondergrond. Hou ook rekening met de afstand tot het huis en vermijd eventueel afhangende bomen die het water kunnen bevuilen.

Hoeveel personen moeten er tegelijkertijd in kunnen?

Hoeveel comfort moeten deze personen hebben en moeten ze ook gemasseerd worden? Met andere woorden: hoeveel zit- en ligplaatsen en jets heb je nodig?

Wil ik enkel een bad dat dient voor relaxatie of moet het ook een therapeutisch effect hebben?

Als je een bad wil dat alleen dient voor relaxatie heb je enkel luchtjets nodig. Wil je een masserend effect, dan heb je ook waterjets nodig. Wil je ook genieten van chromotherapie, opteer dan voor lampen die het badwater doen oplichten in verschillende kleuren.

Wil ik het bad veel in de winter gebruiken?

Dit is belangrijk bij de aanschaf van een buitenbad. Als het antwoord op de vraag ‘ja’ is, kies dan voor een goed geïsoleerd bad. Anders kunnen de verwarmingskosten hoog oplopen. Hou ook rekening met de afstand van het bad tot je huis, zo voorkom je dat je ver door de kou moet lopen in je zwemkledij.

Wat is mijn budget?

Je vindt bubbelbaden in verschillende prijsklassen. De prijs gaat omhoog naargelang het aantal zitplaatsen en therapeutische functies. Maar ook de goed geïsoleerde baden zijn vaak duurder, al liggen de verbruikskosten dan weer een pak lager.

Tip

Probeer uit!

Vaak bieden de winkels je een kans om het bad uit te proberen. Dit is een echte aanrader. Neem plaats in het bad en ga na of de zitplaatsen comfortabel zijn en of de jets het gewenste effect hebben. Let ook op het geluid dat het bad maakt. Als je het geluid storend vindt, dan heeft de jacuzzi voor jou geen relaxend effect.

Als de winkel je de mogelijkheid niet biedt om het bad uit te testen, ga dan alvast zonder water in het bad zitten. Zo kan je alsnog de zitplaatsen uitproberen.

Dit bericht is gepost op 11 oktober 2007 om 3:15 pm uur en is geplaatst in Bubbelbaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Bubbelbaden: enkele begrippen verklaard
Wat is het verbruik van een bubbelbad?