Waarop letten bij de aankoop van een nieuwe matras?

Een goede matras moet perfect afgestemd zijn op de behoeftes van de gebruiker.  Het is dus van groot belang dat je voldoende aandacht besteedt aan de keuze van een nieuwe matras. Ga dus naar een bedden- of matrassenwinkel waar je de kans krijgt de matrassen uitvoerig uit te proberen.

Bij de aanschaf van een nieuwe matras moet je rekening houden met volgende factoren:

Conformiteit: neemt de matras voldoende je lichaamsvorm aan?
Ventilatie & vochtregulatie: Ademt de matras voldoende en is er genoeg aanvoer van verse lucht? Ga je niet teveel transpireren op de matras en wordt het transpiratievocht goed weggevoerd?
Duurzaamheid: gaat de matras lang genoeg meegaan?
Prijs: hoe is de prijs-kwaliteitverhouding?

Tips

1. Een matras zou minimum zo’n 15 cm. dik moeten zijn, maar liefst iets dikker.  Per slot van rekening heeft een dikkere matras ook een langere levensduur.
2. Of je graag op een harde of een zachte matras ligt, hangt af van persoon tot persoon.  Lichte mensen kiezen best voor een soepele matras, zodat de drukpunten van hun lichaam gemakkelijk indrukken. Zwaardere mensen kiezen best voor een hardere matras, omdat de matras bij hen sowieso al meer gaat verzakken.
3. Houd bij de keuze van je nieuwe matras voldoende rekening met de bedbodem.
4. Partners met een verschillend gewicht, kunnen overwegen in plaats van één tweepersoonsmatras twee eenpersoonsmatrassen te nemen.
5. Transpireer je veel in bed? Kies dan voor een matras met een uitstekend ventilatievermogen. Mensen die in bed zeer veel zweten, kunnen eventueel gebaat zijn bij een boxspring, een speciale verende bedbodem met een ventilerende werking.
6. Voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt, bestaan er anti-allergische matrassen.
7. Test de matras vooraleer je overgaat tot de aankoop! Bij een man zit het belangrijkste drukpunt in de schouders, bij de vrouw in de heupen. Schenk dus veel aandacht aan die plaatsen.
8. Veel winkels bieden je een bepaalde proeftijd met je matras aan. Zo krijg je de tijd om de matras beter te testen.

Dit bericht is gepost op 8 oktober 2007 om 5:38 pm uur en is geplaatst in Matrassen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.