Uit welke materialen kan een matras bestaan?

Matrassen zijn tegenwoordig van heel veel verschillende materialen gemaakt. Hieronder vind je alvast een overzicht met de meest voorkomende materialen die voor een matras gebruikt worden.

Schuim

1. Polyether matras: goedkoopste schuimen matras, gemaakt van polyetherschuim. Past zich het minst goed aan aan de vorm van het lichaam.
2. Traagschuim matras: onder invloed van temperatuur en gewicht neemt een traagschuim matras de vorm van het lichaam aan en verdeelt hij de druk goed. Er bestaan veel verschillende soorten traagschuim matrassen.
3. Latexmatras: ook wel schuimrubbermatras genoemd. Er is een verschil tussen natuurlatex of synthetische latex. Natuurlatex is veel poreuzer dan synthetische latex. Volgens de Europese norm mag een matras met minimum 40% natuurlatex al een natuurlatexmatras worden genoemd.
4. Koudschuim: voor de vervaardiging van koudschuim matrassen wordt gebruik gemaakt van high resilience-schuim (HR-schuim). Dit is schuim met een hoge veerkracht.

Metalen vering

1. Binnenvering matras: matras met een kern van metalen vering
2. Pocketvering: de kern van de matras bestaat uit meerdere metalen veren die allemaal per stuk verpakt zijn in een ‘zakje’ van katoen. Zo kunnen de veren onafhankelijk van elkaar bewegen.

Plantaardige vezels of dierlijke materialen

Worden bijna niet meer gebruikt. Enkele voorbeelden van plantaardige vezels of dierlijke materialen, die gebruikt werden om matrassen op te vullen, zijn stro, kapok en zeewier, paardenhaar of veren.

Lucht

Matras met een kern van lucht. Is vaak met behulp van een luchtpomp harder of zachter te maken. Een luchtmatras: wordt vaak gebruikt in de medische sector om doorligwonden te voorkomen.

Waterbed

Met water gevulde matras die goede de contouren van het lichaam volgt.

Dit bericht is gepost op 8 oktober 2007 om 4:52 pm uur en is geplaatst in Matrassen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.