Waarop let je bij de aankoop van een navigatiesysteem?

Er zijn honderden verschillende navigatiesystemen op de markt. Maar hoe weet je nu welk een goed gps-systeem is en waar je precies op moet letten?

In de eerste plaats kun je best eens goed nadenken over waarvoor je je gps gaat gebruiken. Wil je een navigatiesysteem dat tegelijkertijd zorgt voor je in-car entertainment (dvd’s, mp3’s,…) of wil je een goedkoop maar degelijk draagbaar basismodelletje? Ga je er lange autoreizen mee maken of blijf je in eigen land?

Waaraan kun je nu een goed navigatiesysteem herkennen? Het belangrijkste onderdeel van het navigatiesysteem is zonder enige twijfel de ontvanger. Die moet krachtig genoeg zijn, zodat het signaal niet vaak wegvalt. De beste gps-ontvangers zijn uitgerust met de SiRFstar III-chips. Deze ontvangers kunnen zelfs in drukke steden altijd een signaal ontvangen en vinden hun locatie zeer snel terug in een nieuwe omgeving. Andere elementen waar je zeker op moet letten, zijn: een groot, leesbaar scherm, de variëteit aan routeopties en kaarten, de database met points of interest,…

Schermmaten variëren van een kleine 2.1 inch tot een reusachtig 7 inch-scherm. 2.1 inch-schermen zijn ideaal voor wandelingen. Een scherm van 7 inch is meer iets voor een camper. De ideale maat voor een gps-systeem dat je op je dashboard wilt bevestigen is iets tussen 3.5 tot 5 inches.

Een belangrijke factor bij de aankoop van je nieuwe navigatiesysteem is zonder enige twijfel ook de prijs. Een standaard mobiel gps-systeem vind je al vanaf 150 euro, terwijl een inbouwmodel met alles erop en eraan al gauw 1500 euro kost. Zo’n laaggeprijsd navigatiesysteem heeft dikwijls een klein scherm. Vaak moet je ook zelf de kaarten nog naar het geheugenkaartje laden. Wie bereid is iets meer geld uit te geven, kirjgen in ruil meestal een groter scherm, een krachtige ontvanger, Bluetooth- en multimediamogelijkheden. De prijzige toestelletjes bieden vaak voorgeladen kaarten van Europa en een uitgebreide, gemakkelijk te doorzoeken points of interest-database aan. Denk op voorhand goed na over wat je eigenlijk nodig hebt!

De interface van je gps is ook erg belangrijk. Deze moet duidelijk zijn, de gebruiker moethet gps-systeem intuïtief kunnen gebruiken. Veelgebruikte functies moet je gemakkelijk kunnen vinden van op het hoofdscherm. Nog beter wordt het wanneer het gps-toestel specifieke knoppen bevat, zodat je door een simpele knop in te drukken, naar de belangrijkste functies kunt navigeren. Maar het moet net zo gemakkelijk zijn om terug naar het scherm met je kaartje te gaan! Bijna alle navigatiesystemen beschikken over 2D-kaartjes, maar er zijn er ook met 3D-kaartjes, die je een nog realistischer beeld geven.

Dit bericht is gepost op 18 september 2007 om 3:43 pm uur en is geplaatst in Navigatiesystemen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.