Wat doet de software van mijn gps-systeem?

Even belangrijk als het gps-systeem is de navigatiesoftware. Alle gps-toestellen werken met software die in de meerderheid van de gevallen door de fabrikant zelf ontwikkeld is.

Veel software geeft je ook de gelegenheid ‘points of interest’ als winkels, hotels, parkeerplaatsen, tankstations, ziekenhuizen, of geldautomaten op te sporen. Op bepaalde gps-systemen kun je die lijst zelf aanvullen.

Bij ieder softwarepakket krijg je wegenkaarten. Dit kunnen kaarten zijn van alleen de Benelux of van heel Europa. Die kaarten staan allemaal op een geheugenkaart, op cd’s of dvd. Die kaarten kun je doorgaans in tweedimensionaal of driedimensionaal zicht weergeven.

Als je een andere weg neemt dan de gps in eerste instantie aangaf, berekent de software zonder problemen een nieuwe route voor je. Sommige gps-systemen ontvangen zelfs de signalen van het Traffic Message Channel, waar nieuwe verkeersgegevens (ongevallen, wegwerkzaamheden,…) binnenstromen en berekenen op basis van die gegevens nieuwe routes. Nieuwe gps-systemen geven vaak flitslocaties weer. Kom je in de buurt van een flitspaal, dan krijg je een waarschuwing te horen. Bepaalde gps-systemen bieden je zelfs weersinformatie aan. Nieuwe toestellen zijn vaak uitgerust met een waaier aan mogelijkheden. Je kunt er mp3’s op beluisteren reisgidsen bekijken, foto’s op het toestel zetten en doorbladeren, …

Download op het internet regelmatig nieuwe software voor je gps.

Dit bericht is gepost op 17 september 2007 om 5:09 pm uur en is geplaatst in Navigatiesystemen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.