5 tips voor de aankoop van een gps

Je wilt een gps kopen, maar weet niet hoe te beginnen? Niet moeilijk, met die honderden modellen die er op de markt zijn! Vraag jezelf dus eerst af wat je van de gps verwacht. De mogelijkheden van de toestellen kunnen namelijk sterk van elkaar verschillen.

Nog belangrijker is hoeveel je aan je gps wenst uit te geven. Een gps met veel mogelijkheden is haast altijd duurder. Bepaal dus op voorhand aan welke specificaties je gps moet voldoen en beperk je tot die categorie. Het heeft geen zin veel geld uit te geven aan een gps met mogelijkheden die je toch niet benut. Maar je wil natuurlijk ook geen gps die niet aan je eisen voldoet.

Hier vind je alvast vijf zaken die je bij de aankoop van een gps zeker niet uit het oog mag verliezen:

Scherm

Kies voor een gps met een goed kleurenscherm dat je langs alle kanten goed kunt lezen. Hoe groter het scherm, hoe duurder het navigatiesysteem zal zijn. Maar ook grote schermen zijn vaak niet goed leesbaar in het zonlicht! Test dit zeker op voorhand uit!

Kaarten

Iedere gps biedt tegenwoordig kaarten op straatniveau aan. Veel gps-toestellen beschikken tegenwoordig over 3D-kaarten, wat vaak nog duidelijker is. sommige fabrikanten vragen geld om extra kaartjes van je websites of cd’s te downloaden. Als je een reis naar het buitenland plant, kan dit een dure aangelegenheid worden. Kies een gps waarvan je zeker bent dat je de software en kaarten gemakkelijk en goedkoop kunt updaten. De meeste draagbare modellen kun je via een USB- of seriële poort met de gps verbinden. Zo kun je de nieuwe kaartjes en software meteen uploaden. Bij ingebouwde gps-systemen worden de kaartjes meestal van een cd of dvd gelezen. Voor een up-to-date versie heb je dan enkel de nieuwste schijfjes nodig.

Vorm

Stem de keuze van je gps af op je reisgewoonten. Ben je iemand die vaak lange reizen moet maken, kies dan voor een model met harde schijf. Als je de gps niet zo vaak gebruikt, zal een model met geheugenkaart al volstaan. Wil je graag een gps die je in meerdere auto’s kunt gebruiken, bijvoorbeeld om te delen met het hele gezin,  kies dan voor een licht en gemakkelijk te installeren draagbaar model. Kies je voor een ingebouwd navigatiesysteem, laat het dan door een vakman installeren.

Navigatiemogelijkheden

Hoe meer mogelijkheden je gps-systeem biedt, hoe meer je zult betalen. Vandaag biedt ieder standaardmodel je al kaartjes op kaartniveau met gesproken wegaanwijzingen. Maar tegenwoordig zijn er ook al modellen op de markt die tekst naar spraak omzetten. Specifieke straatnamen worden dan bijvoorbeeld ook al uitgesproken. Andere opties die voor veel mensen echt een must zijn op hun gps: een begrijpelijke points of interes-database met tankstations, winkels, hotels, luchthavens, ziekenhuizen, restaurants en nog veel meer, een adressenboek, een touch-screen, automatische routeaanpassing als je een andere weg inslaat, verschillende kaartperspectieven (3D, vogelperspectief,…), mogelijkheid tot verkeer- en weerwaarschuwingen,…

Accessoires

Veel navigatiesystemen zitten al klaar voor gebruik in de doos. Maar er zijn ook veel modellen die extra accessoires aanbieden: hulpantennes om de signaalontvangst te verbeteren, , opbergdoosjes voor als je je gps niet gebruikt, extra kaarten, bergtoestellen,…  Besteed voldoende aandacht aan welke accessoires je nodig hebt en welke overbodig zijn.

Dit bericht is gepost op 18 september 2007 om 4:52 pm uur en is geplaatst in Navigatiesystemen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.