Welke soorten zwembadreinigers bestaan er?

Als je optimaal wilt genieten van je buitenzwembad, moet je er voor zorgen dat het water zo proper mogelijk blijft. Maak je zwembad dus regelmatig schoon. Kies dus een goede zwembadreiniger uit waarmee je in geen tijd je hele zwembad schoongemaakt hebt.

Bodemzuiger of zwembadstofzuiger

Een automatische zwembadstofzuiger is een van de meest voorkomende zwembadreinigers. Werkt net als een gewone stofzuiger met zuigkracht. De bodemzuiger beweegt zich over de bodem van het zwembad en is via een slang aangesloten op de filterunit. Het vuil dat door de zwembadstofzuiger wordt opgezogen, komt uiteindelijk in de skimbox terecht. Als je geld wilt uitsparen, kun je ook kiezen voor een handbediende bodemzuiger.

Drukreiniger

Een drukreiniger voor je zwembad beschikt over een eigen hydraulische pomp en een eigen zak of compartiment om het vuil in op te slaan. Deze machine zet de filter dus niet nog meer onder druk. De machine spuit het water met hoge druk rond in het zwembad waarna hij het vuil opslaat.

Elektrische automatische reiniger

Deze elektrische reinigers bewegen zichzelf voort, je hoeft hem alleen maar via een transformator te verbinden met het stopcontact. De reiniger heeft twee motoren: een voor het verzamelen van het vuil, een om de machine in beweging te houden.  een elektrische automatische reiniger heeft ook een eigen compartiment om het vuil te verzamelen en hoeft de filter dus niet te belasten.

Ingebouwd reinigingssysteem

Je kunt er ook voor kiezen al van meet af aan een reinigingssysteem te laten inbouwen in je zwembad. Deze bodemreiniger moet je al bij de constructie van je zwembad integreren. In de bodem van je zwembad worden buisjes ingebouwd, die het water in de richting van de filter duwen. Zelf hoe je bijna niet meer naar je reinigingssysteem om te kijken!

Dit bericht is gepost op 13 september 2007 om 4:19 pm uur en is geplaatst in Zwembaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Hoe maak je je zwembad kindveilig?
Op welke manieren kan je je zwembad desinfecteren?