Hoe maak je je zwembad kindveilig?

Je wilt natuurlijk dat je kinderen  mee kunnen genieten van dat schitterende buitenzwembad. Maar zelfs als het zwembad ondiep is, vormt het een potentieel gevaar voor kinderen. Een ongeval is gauw gebeurd! Jaarlijks sterven er heel wat kinderen aan verdrinking. Hier vind je enkele tips om je zwembad kindveilig te maken.

1. Als je kleine kinderen hebt, zou je zwembad eigenlijk volledig omheind moeten zijn. Een hek, een haag, een muurtje, zolang het maar iets is waar de kinderen niet zomaar overheen stappen. Kies voor een omheining die meer dan 120 centimeter hoog is. Zet het slot op het poortje zo hoog dat de kinderen er niet bij kunnen.

2. Installeer een alarm op de deuren van je huis die naar dat deel van de tuin leiden waar je zwembad zich bevindt.  Zo weet je meteen waar je kind is en kun je het nog tijdig in de  gaten houden.

3. Koop een gemotoriseerd roldek dat je zwembad kan bedekken als je zelf niet in de buurt bent.  Zo’n roldek bedekt het hele wateroppervlak en kan het gewicht van een kind zeker dragen.

4. Als je kleine kinderen hebt, kun je overwegen een bovengronds zwembad aan te schaffen. De hoogte van zo’n zwembad dient dan als barrière. Haal wel de trapjes weg als het zwembad niet in gebruik is.

5. Leer je kinderen op tijd zwemmen! Kinderen kunnen normaal gezien leren zwemmen vanaf de leeftijd van 4 à 5 jaar leren zwemmen. Er bestaan ook cursussen peuterzwemmen, waar je kind al op heel jonge leeftijd leert hoe het om moet gaan met water, zodat ze later sneller leren zwemmen en geen watervrees ontwikkelen. Maar zelfs als je kind al heeft leren zwemmen, is het raadzaam altijd een oogje in het zeil te houden.

6. Laat geen speeltjes in het water liggen. Kinderen kunnen proberen de speeltjes uit het water te halen  om er vervolgens in te tuimelen.

7. Laat je kind nooit alleen aan een zwembad! Spreek desnoods met de andere volwassenen een beurtrol af om op de  spelende kindjes te letten. Leer je kinderen ook dat ze niet alleen moeten zwemmen.

Dit bericht is gepost op 12 september 2007 om 5:22 pm uur en is geplaatst in Zwembaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.