Op welke manieren kun je je zwembad afdekken?

Zwembadoverkapping

Een zwembadoverkapping of zwembadoverdekking zorgt ervoor dat je ook bij slecht weer van je buitenzwembad kunt blijven genieten. Een zwembadoverkapping vind je in alle maten en soorten.

Voordelen:

  • Je kunt in ieder seizoen en bij alle weersomstandigheden genieten van je zwembad
  • Kindveilige afdekking van je zwembad
  • Minder vervuiling van je zwembad en dus minder onderhoud nodig
  • Minder verdamping, dus energiebesparend
  • Temperatuurwinst
  • Zwembad is veilig voor wind, sneeuw en andere weersomstandigheden

Je kunt ervoor kiezen de zwembadoverkapping te laten installeren, maar ze zijn ook leverbaar als zelfbouwpakket. Een mobiele zwembadoverkapping kun je zelf af en aan rijden wanneer je hem nodig hebt.

Zonnedeken

Een zonnedeken is de goedkoopste manier om je zwembad af te dekken. Een zonnedeken bestaat uit noppenfolie. De noppen houden de warmte vast en geven die af aan het zwemwater. Een zonnedeken is handig om ’s nachts over je zwembad te leggen, zodat de warmte niet teveel verloren gaat. Je kunt het ook gebruiken in het voor- en het najaar zodat het water iets warmer wordt en je toch al kunt zwemmen. Verder houdt een zonnedeken ook de vuiltjes uit je zwembad.

Veiligheidsafdekking

Veiligheidsafdekkingen heb je in alle soorten en maten. Het grote voordeel hier is, zoals de naam het zegt, dat je je zwembad kindveilig kunt afdekken als je zelf eventjes niet in de buurt bent. Er bestaan automatische en handmatige afdekkingen. Je zwembad wordt ook beschermd tegen bladeren en ander vuil. Een veiligheidafdekking laat ook geen licht door, wat de aanwezigheid van bacteriën en de groei van algen zeker zal beperken.

Winterdeken

Het is een aanrader om je zwembad in de winter af te dekken. Tenminste, als je je in de lente niet wilt wagen aan al dat schoonmaakwerk. Een winterdeken voorkomt dat vuil, bladeren en afval in je zwembad belanden. Sneeuw, regen, ijs en algen kunnen ernstige schade toebrengen aan je zwembad. Met een winterdeken is je zwembad volledig veilig

Dit bericht is gepost op 13 september 2007 om 5:39 pm uur en is geplaatst in Zwembaden.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.